menu|english

The organisation store
December 2011 t/m januari 2012

(niet gerealiseerd)

Dit projectvoorstel was gebaseerd op De organisatie en gemaakt op uitnodiging van Jelle Bouwhuis, hoofd curator SMBA (Stedelijk Museum Buro Amsterdam) en had gerealiseerd moeten worden in samenwerking met de Stichting Kunst in het Stationsgebied, gemeente Utrecht, Corio eigenaar van het winkelcentrum Hoog Catharijne, winkeleigenaren en studenten van design/kunst academies.

"Ik was gevraagd om een projectvoorstel te maken voor een leegstaande winkel in een zijvleugel van het winkelcentrum Hoog Catharijne.

Op deze locatie heb ik voorgesteld om een winkel te openen die de commerciele beeldcultuur van het winkelcentrum zou aanbieden als product. Deze winkel zou onopvallend tussen de andere winkels verschijnen en tegelijkertijd een laboratorium functie hebben om onderzoek te doen naar commerciele beeldcultuur door de active interactie met consumenten.

Samen met studenten van verschillende design academies wilde ik met simpele basismaterialen als A4 vouwpapier gadgets ontwikkelen die mensen vanuit deze winkel mee konden nemen. Deze gadgets zouden buiten de originele context actuale beeldtaal onder de aandacht brengen die afkomstig was uit het winkelcentrum.

Om goed geïnformeerd te zijn over de actulele situatie van het winkelcentrum wilde ik betrokken zijn bij de communicatie tussen de gemeente Utrecht, Corio en de winkeliers. Tijdens een vergadering met de betrokken partijen begreep ik dat deze geangageerde artistieke voorwaarde problematisch was binnen het economische klimaat op dat moment.

Na een aantal weken waarin ik werd gevraagd om het project verder uit te werken kreeg ik een korte email met het bericht dat The organisation store geen doorgang kon vinden."

Documentatie hier:

images | web