menu|english

The organisation conference
zwermpotentieel, september 2013
(niet gerealiseerd)

Dit was een samenwerking met MOTI, Museum of The Image en met inwoners, bedrijven en andere culturele organisaties in de regio Breda. Een team van experts: Mieke Gerritzen, Renée Frissen, Loek Grootjans, Sarah Sluimer, Robbert van Heuven.

#deorganisatie is opgericht in 2011 en stimuleert samenwerking tussen individuen. Daar waar bedrijven streven naar winst voor hun aandeelhouders, richt #deorganisatie zich op het stimuleren van actief burgerschap waarbij de directe invloed op de leefomgeving het doel is.

De organisatie conferentie met de titel zwermpotentieel was visueel gebaseerd op de manier Bilderberg conferenties voor de samenleving zichtbaar worden. Deze geheime conferenties waarbij politici, wetenschappers, CEO's van grote bedrijven en andere invloedrijke figuren met elkaar in het geheim afspreken. De uitkomsten van dergelijke topontmoetingen blijven geheim en de deelnemers zijn niet op democratische wijze gekozen.

Voor dit project zou het museum MOTI worden omgebouwd met hulp van lokale ondernemers, tot een eerste klas conferentieruimte waar de deelnemers drie dagen in alle comfort konden verblijven. Een nationale reclamecampagne zou de inwoners van Nederland oproepen om deelnemer te worden van de conferentie. Hiervoor werd gevraagd om innovatieve iedeeën in te sturen. Een lokaal bestuur (bewoners uit Breda) zou 147 deelnemers selecteren, precies zoals bij de Bilderberg conferentie van 2012. Deze deelnemers kregen dan een uitnodiging voor de geheime conferentie thuis gestuurd. De politie zou de straten rond de locatie afzetten en beveiligen. Terwijl binnen het formele en informele programma 'de zwerm' (mensen) bij elkaar moest brengen, verschenen buiten aanhangers en tegenstanders van de nieuwe wereldorde.

Na bijna een jaar hard werken heeft de directie van het MOTI museum in februari 2013 besloten te stoppen met de verdere ontwikkeling van het plan. Dit vanwege een gebrek aan financiele ondersteuning.

Kijk online :

video |website | images & text