full screen background image

menu|english

Q-fever
21 juni - 13 juli 2008

Dit werk was onderdeel van Jong Land in Annapaulowna, Nederland. Voor deze tentoonstelling werd ik benaderd door kunstenaar en curator Arjan Brentjes.

Ik heb drie weken gewerkt in het kleine schoolgebouw dat deze functie had verloren. In en om het gebouw heb ik materialen bij elkaar gebracht en verzameld in een voor mijn werk aangewezen klaslokaal.

Deze spullen functioneerden als (stille)getuigen van een verleden en waren met de bewoners van dit plaatsje wachtend op een onduidelijke toekomst. Het was nog onbekend wat er met het lege schoolgebouw ging gebeuren.

In een poging het begrip realiteit voor deze plek te benaderen heb ik de intensiteit waarmee je het klaslokaal kon ervaren proberen te optimaliseren. Het lokaal functioneerde hier als canvas en de materialen als verf.

Het geheel moest een abstract gevoel van informatie opleveren zonder een waarheid of vaste vorm te presenteren. Deze interventie wilde de bezoeker op het verkeerde been zetten waarmee het hem of haar instaat stelde deze ruimte opnieuw te voelen en van betekenis te voorzien.

video |images |web |press