menu|english

The Artist = Present 24/25 sept. 2016

Op uitnodiging van Leonie van der Plas en Ioana Tudor was The Artist = Present onderdeel van het performance event Perforator. Dit werd georganiseerd door De Generator en onderdeel van de atelierroute in Leiden. Met dit initiatief proberen zij ruimte te bieden aan maatschappelijk geëngageerd theater.

Mijn bijdrage aan Perforator had als doel de geŽngageerde performance kunst te bevragen en te kijken naar de rol en betekenis van de aanwezige performer. Wat ook belangrijk was is de plaats van het werk, hoe functioneert een culturele vrijplaats in een samenleving die zelf pretendeert vrij te zijn.

Tijdens de openingstijden was ik aanwezig onder het publiek, ik keek naar de performances en was beschikbaar voor een conversatie over alternatieve beeldvorming. Om mij beter te kunnen vinden had ik een previewversie van een Alamy foto opgehangen waarop je een beroemde performance kunstenaar ziet poseren voor de documentatie van haar performance. (zie de slideshow rechts)

De titel van mijn bijdrage: The Artist = Present, gevolgd door mijn 06-nummer, was met zwarte pen op een geel post-it briefje geschreven en op de foto geplakt. In een begeleidende brief heb ik geprobeerd mijn intenties aan het publiek uit te leggen. Deze sluit af met de woorden:

Als performer onder de performers is het zaak elkaar te vinden bij de ontwikkeling van een hedendaags tijdsbeeld.

The Artist = Present kon rekenen op de support van: De Generator en werd gehouden bij Vrijplaats Leiden het volgde conceptueel #theorganisation.

Andere Perforator deelnemers: Nicola Kirkaldy and Roosmarijn Mascini, Mariska Baars, Ronald Bal, Larysa Bauge, Stars and Other Bodies (o.a. Hannah Driesse en Leo Fabriek), Lucius Pax.com, Leonie van der Plas, Hristina Tasheva en Ioana Tudor.

Wanneer u op de hoogte wilt blijven van mijn activiteiten is hier mijn nieuwsbrief.

beeld |brief |research |event

Best regards, Edwin Stolk.