full screen background image

menu|english

Investigating spaces

November 2007

Dit is een videoperformance die is gemaakt voor verspreiding via het internet. In de gloriedagen van Myspace werd hij opgemerkt en kreeg zijn première in Frankrijk. Hier was de video genomineerd voor de Partouche Award bij: Prix Partouche du Court Metrage Experimental, Experimentele korte film Festival - Arts Le Havre 2008.

Deze videoperformance onderzoekt het lichaam in relatie met de ruimte en het vermogen om een tegen-natuurlijke houding aan te nemen waarbij je als het ware los komt van de kennis over jezelf en je omgeving. Ik was geïnspireerd door een theorie van de Franse filosoof Merleau Ponty die schreef over een vóór-wetenschappelijke houding van het individu om zo dichter bij een mogelijke werkelijkheid te komen.

Deze performance is tot stand gekomen zonder script. Terwijl ik mijzelf filmde met een goedkope fotocamera in een kleine kamer van het appartement waar ik woon, gebruikte ik de aanwezige materialen. Intuïtief maak ik van deze materialen metaforen voor grotere globale themas.

Investigating Spaces is geen zoektocht naar de schoonheid van het bestaan maar naar nieuwe vormen van communicatie en hoe wij ons hiertoe individueel verhouden. Het uiteindelijke resultaat is ruig geworden, emotioneel en vies.

Kijk de video hier:

video